Financiële buffer
Bijna iedere ondernemer kent tijden van grote drukte met goede verdiensten en stille periodes waarin het inkomen lager is. Ook kunnen je uitgaven soms onverwacht hoog zijn. Met een financiële buffer kun je die golfbeweging in inkomsten en uitgaven opvangen.
Financiële reserve
Je kunt een buffer aanleggen om altijd op tijd je btw, inkomsten-, venootschaps-, dividend- en loonbelasting te kunnen betalen. En je financiële reserve moet groot genoeg zijn om materialen, gereedschap of apparatuur waar je van afhankelijk bent, te vervangen. Dat geldt ook voor de bedrijfsauto of de bestelbus. Houd verder rekening met het risico om opdrachten te verliezen en met schommelingen in inkomsten als je bedrijf met economische tegenwind te maken krijgt.
Hoe groot je buffer is, wordt bepaald door je bedrijfssituatie maar ook je gezinssituatie. Wij adviseren je over de manier waarop je het best een reserve opbouwt.
Verzekeringen voor bedrijfscontinuïteit
Een buffer is nooit onbeperkt. Voor grote financiële risico´s moet je je verzekeren om je inkomen en de bedrijfscontinuïteit veilig te stellen. Met goede bedrijfsverzekeringen voorkom je dat je bij schade zoveel geld verliest dat je bedrijf failliet gaat. En met een inkomensverzekering houd je jouw inkomen op peil bij arbeidsongeschiktheid. Wij maken een risicoanalyse en adviseren je over geschikte verzekeringen.