Collectieve zorgverzekering afbeelding

Collectieve zorgverzekering

Collectieve zorgverzekering

Medewerkers stellen het zeer op prijs als zij zich via jouw bedrijf voordelig en goed kunnen verzekeren voor de zorg. Daarnaast kan een collectieve zorgverzekering gunstig zijn voor je onderneming, omdat zorg meeverzekerd kan worden die nodig is om bij ziekte sneller te herstellen. 

Wie is waarvoor verzekerd?

Je maakt afspraken met een zorgverzekeraar over een basis zorgverzekering voor jouw medewerkers. Daarnaast kunnen je medewerkers kiezen voor een pakket aanvullende verzekeringen. Verzekeraars zijn dan vaak bereid iedereen te accepteren. Dat is positief voor medewerkers die vanwege een chronische ziekte moeite hebben om in aanmerking te komen voor aanvullende dekkingen.

Arbeidsgerelateerde zorg

Zorgverzekeraars bieden werkgevers soms de mogelijkheid zelf een pakket aan aanvullende vergoedingen samen te stellen. Je kunt dan bepaalde arbeidsgerelateerde zorg op laten nemen in het pakket. Denk aan preventieve en gezondheidsbevorderende maatregelen of bijvoorbeeld extra fysiotherapie wanneer je medewerkers zwaar lichamelijk werk doen.

De premie

De premie van de collectieve zorgverzekering hangt af van het aantal medewerkers dat meedoet en aan de aanvullende verzekeringen die zij kiezen. Zij betalen de premie zelf, maar je kunt ook besluiten een deel van de premie voor hen te betalen.  Verzekeraars mogen geen collectiviteitskorting meer geven op de premie van hun basisverzekering.  Een korting op de aanvullende verzekeringen is wel mogelijk.

Biedt de aanbieder van de collectieve zorgverzekeraar ook verzuimverzekeringen aan? Dan kan het zijn dat je nog voordeliger uit bent als je beide verzekeringen afsluit.

Laat u adviseren

Het is veel gedoe om in het najaar offertes aan te vragen en te vergelijken. Bovendien kun je vaak specifieke afspraken maken voor je bedrijf. Wij bespreken met jou wat er mogelijk is en nemen het uitzoekwerk en de onderhandelingen over prijs en voorwaarden uit handen.

Gerelateerde pagina’s