Computer- en elektronicaverzekering afbeelding

Computer- en elektronicaverzekering

Zakelijke computer- en elektronicaverzekering

Als computers of elektronische apparatuur in jouw bedrijf beschadigd of gestolen worden, word je geconfronteerd met hoge kosten voor vervanging of herstel. Het werk komt bovendien vaak helemaal stil te liggen, wat een extra kostenpost is.

Waarvoor ben je verzekerd?

Een inventarisverzekering biedt meestal onvoldoende dekking om de volledige schade aan bedrijfsmatige computers of elektronica vergoed te krijgen. Met een computer- en of elektronicaverzekering ben je wel goed verzekerd en heb je bovendien een dekking voor data en programmatuur.

Je kunt onder meer verzekeren:

  • Beschadiging
  • Schade tijdens transport
  • Diefstal
  • Extra kosten bijvoorbeeld voor het tijdelijk huren van computers of elektronica
  • Herstel van computerprogrammatuur, informatiedragers en computerdata.

Niet verzekerd:

  • Schade door slijtage en normaal gebruik
  • Schade veroorzaakt door catastroferisico’s, zoals een aardbeving of oorlog

Alles of enkele computers

Jij bepaalt zelf of je alle elektronische apparatuur en alle computers samen verzekert, of alleen de belangrijkste. Soms kan de computer- en elektronicaverzekering onder de inventarisverzekering vallen, soms is het handiger om te kiezen voor een aparte verzekering. Wij gaan na welke oplossing voor jou het beste uitpakt.

Als je productie stil komt te liggen

Als je productieproces stil komt te liggen, moet je omzet missen terwijl je kosten gewoon doorlopen. Deze schade kun je claimen met een bedrijfsschadeverzekering.

Cybercrime

Ondernemingen die online hun goederen verkopen of persoonsgegevens beheren, zijn gevoelig voor cybercrime. Maar ook ‘gewone’ bedrijven kunnen het slachtoffer worden van internetcriminaliteit. Denk maar eens aan de cyberaanvallen die wereldwijd bedrijven getroffen hebben.
Als je gehackte ICT-systemen hersteld moeten worden, als je juridische bijstand nodig hebt of als forensisch onderzoek naar de cybercrime nodig is, kun je hoge kosten tegemoet zien. Een cyberverzekering is in dat geval beslist een uitkomst.

De premie

De premie van je verzekering hangt af van wat je precies verzekert en om hoeveel computers/apparaten het gaat.

Gerelateerde pagina’s