Bruiloftverzekering afbeelding

Bruiloftverzekering

Voor een huwelijksdag geven we in Nederland gemiddeld 16.000 euro uit. Helaas kan er ondanks een goede voorbereiding van alles misgaan. Als je het feest moet uitstellen, afgelasten of onderbreken, ben je het geld dat je hebt uitgegeven grotendeels kwijt. Tenzij je een bruiloftverzekering hebt afgesloten.

Waarvoor ben je verzekerd?

Met een bruiloftverzekering hoef je de financiële gevolgen niet te dragen als je je bruiloft moet uitstellen, afgelasten of onderbreken. Er zijn verschillende verzekeringen met verschillende dekkingen. Je kunt bijvoorbeeld alle gemaakte kosten van de bruiloft verzekeren of alleen de schade aan spullen, zoals trouwkleding en huwelijkscadeaus. Je spreekt van tevoren af voor welk bedrag je je verzekert.

Wie zijn er verzekerd?

De dekking geldt voor de belangrijkste familieleden en voor onmisbare genodigden zoals de weddingplanner, de ceremoniemeester en de getuigen.

Op tijd

Het is belangrijk de bruiloftverzekering tijdig af te sluiten. Vlak voor de trouwdatum kan verzekeren vaak niet meer.

De premie

De premie van de bruiloftverzekering is afhankelijk van het verzekerde bedrag waar je voor kiest. Meestal bedraagt de premie slechts een fractie van het totale budget dat aan de bruiloft wordt uitgegeven.

Gerelateerde pagina’s